Τα οφέλη της είναι πολλά και πρώτο από όλα η θετική της επίδραση στην ψυχική διάθεση του ατόμου. Είναι γεγονός πως όποτε είμαστε στεναχωρημένοι, λίγη σοκολάτα μας φτιάχνει τη διάθεση. Αυτό οφείλεται στο πλήθος χημικών ουσιών που περιέχει( π. χ. τρυπτοφάνη, θεοβρωμίνη κ.α.), και συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, που ρυθμίζουν τη διάθεση και χαρίζουν ευφορία. Ταυτόχρονα πυροδοτείται μετά από την κατανάλωσή της η παραγωγή συγκεκριμένων ουσιών, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο του στρες. Επομένως , η σοκολάτα έχει αγχολυτική δράση και είναι σύμμαχος του ανθρώπου σε καταστάσεις άγχους, στρες και κακής διάθεσης.
Ευεργετικά επιδρά και στην υγεία του σώματος και της επιδερμίδας.Το κακάο από το οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα περιέχει, μεταξύ άλλων, κάποιες ουσίες που λέγονται φλαβονοειδή και κατεχίνες. Οι ουσίες αυτές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση,µειώνουν τη βλάβη των κυττάρων που εµπλέκεται στη στεφανιαία νόσο και βοηθούν επίσης στη µείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ βελτιώνουν την αγγειακή λειτουργία.Εξαιτίας λοιπόν των πλούσιων αντιοξειδωτικών,τα οποία προστατεύουν το σώμα από την εσωτερική και εξωτερική ζημία από την κυτταρική και αγγειακή φθορά, καθυστερούν και οι συνέπειες της γήρανσης του οργανισμού.
Τέλος, η σοκολάτα διεγείρει το νου. Μία άλλη δράση της θεοβρωμίνης, είναι η αύξηση της γνωσιακής λειτουργίας. Καθώς λοιπόν έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, έτσι μπορείτε καλύτερα να εκτελέσετε τους διάφορους διανοητικούς στόχους.
Και κάπως έτσι απομυθοποιείται η βλαβερή επίδραση της σοκολάτας. Καταναλώνοντάς την ,πάντα με μέτρο, μπορείτε συνεπώς να δείχνετε όχι μόνο πιο ευτυχισμένοι, αλλά και πιο υγιείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου